Bağlantılara atla
Neden Scrum?

Neden Scrum?

Scrum Nedir?

Scrum, en popüler Agile (Çevik) yöntemdir. Bir proje boyunca değeri hızlı bir şekilde sunmak için tasarlanmış uyarlanabilir, tekrarlı, hızlı, esnek ve etkili bir metodolojidir.

Scrum, iletişimde şeffaflık sağlar ve sürekli geri bildirim ile düzenli ilerleme ortamı yaratır. Scrum, karmaşıklığına bakılmaksızın her tür endüstride ve her tür projede ürün ve hizmet geliştirmeyi destekleyecek şekilde yapılandırılmıştır.

Bir Scrum projesinde, müşteri ihtiyacına göre tanımlanan yeni bir ürün, hizmet -veya başka bir sonucu- takım çalışması ile yapılmaktadır.

Projeler; zaman, maliyet, kapsam, kalite, kaynaklar, organizasyon yetenekleri kısıtları altında ve planlamalarını yürütmelerini, yönetmelerini ve nihayetinde başarılı olmalarını zorlaştıran diğer sınırlamalar ile karşı karşıyadır. Ancak, bitmiş bir projenin sonuçlarının başarılı bir şekilde uygulanması, her kuruluş için çok önemlidir. Bu nedenle kuruluşların uygun bir proje yönetimi metodolojisi seçmesi ve uygulaması önemlidir.

Scrum’ın gücü, çalışmalarını Sprint adı verilen kısa, yoğun çalışma döngülerine ayırması ve takımları kendi kendine organize olan ve yetkilendirilmiş kişilerle kurmasıdır. Takım, değere odaklanır ve hedeflenen sonuçları, çok daha kolay elde eder.

Neden Scrum Kullanalım?

Şeffaflık: Scrum Tahtası ve Scrum Takip çizelgesi gibi tüm bilgiler ortak alanda, şeffaf şekilde paylaşılır.

Sürekli Geri Bildirim: Günlük Toplantılar, Sprint Toplantıları ve Sprint Sonuç Sunumları ile sürekli geri bildirim sağlanır.

Sürekli Gelişim: Müşteri beklentileri önceliklerine göre, parçalanır ve adım adım her seferinde daha iyi yaparak sunulur.

Hızlı Sorun Çözümü: Çapraz fonksiyonel ekiplerin işbirliğiyle çözüm sağlanabilir.

Verimli Geliştirme Süreci: Zaman kısıtlaması ve gereksiz işleri en aza indirmek önem taşımaktadır.

Uyarlanabilirlik: Planlı bir şekilde sürekli yenilenerek, projeyi yürütmek, değişimleri de projeye uyarlanabilir kılar.

Sürdürülebilir Hız: Scrum süreçleri, kişilerin teorik olarak sonsuza kadar devam edebilecekleri sürdürülebilir bir hızda çalışabilecekleri şekilde tasarlanmıştır.

Yüksek Değeri Erken Teslim: Ürün İş Listesi Oluşturma süreci, önce müşterinin en yüksek değer gereksinimlerinin karşılanmasını sağlar.

Motivasyon: Günlük Toplantılar ve Sprint sonundaki değerlendirme toplantıları, çalışanlar arasında daha fazla motivasyon sağlar.

Etkili Çıktılar: Önceliklendirilmiş müşteri beklentileri iş listesi ve çıktılar oluşturulduktan sonra sprintlerde düzenli incelemeler, müşteriye etkili teslimatlar, çıktılar sağlar.

Sürekli Değer Akışı: Tekrarlanan süreçler, Müşterinin ihtiyaç duyduğu sıklıkta, müşterinin dahil olduğu ara teslimler sürekli değer akışını sağlar.

Yüksek Hız: İşbirliğine dayalı bir süreç, son derece yetenekli farklı yetkinliklerdeki ekiplerin tam potansiyellerine ve yüksek hıza ulaşmasını sağlar.

Yenilikçi Ortam: Sprintleri ve Projeyi gözden geçirme toplantıları, inovasyona ve yaratıcılığa yol açan bir iç gözlem ve öğrenme ortamı yaratır.

Müşteri Odaklılık: Müşteri beklentilerine dayalı, “öncelikli iş listesi” oluşturma ve oluşturulduktan sonra düzenli gözden geçirmeler, müşteriye etkili çıktılar sağlar.

Yüksek Güven Ortamı: Toplantılar ve Sprint değerlendirme  süreçleri, şeffaflığı ve işbirliğini teşvik ederek çalışanlar arasında yüksek işbirliğini sağlar.

Ortak Sahiplenme: Müşteri Beklentilerini, beraber tahmin etme, onaylama, ve teslim etme süreci, ekip üyelerinin projeyi daha  kaliteli yapmalarına ve çalışmalarını sahiplenmelerine olanak tanır.

Bu içeriği beğendiniz mi?
Neden Scrum?

Yorum Yap

Görüşme Başlat
Merhaba 👋
Nasıl yardımcı olabiliriz?
Share via
Copy link
Powered by Social Snap