Bağlantılara atla
Türkiye Yeşil Sanayi Projesi: Sanayinin Verimliliği ve Sürdürülebilirliği için Bilişim Vadisinde Toplanıldı

Türkiye Yeşil Sanayi Projesi: Sanayinin Verimliliği ve Sürdürülebilirliği için Bilişim Vadisinde Toplanıldı

450 Milyon Dolarlık Yeşil Sanayi Projesi Bugün Devreye Alındı!

Kocaeli Bilişim Vadisi’nde Türkiye Yeşil Sanayi Projesi Lansman Toplantısı  gerçekleştirildi.  Toplantıya Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’da katıldı. Kacır toplantıdaki konuşmasında “Bugün itibarıyla 450 milyon dolarlık Yeşil Sanayi Projesi’ni bugün devreye aldık” açıklamalarında bulundu.

  • Bütçe: 450 Milyon Dolar
  • Süre: 6 Yıl
  • Ortaklar: Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, KOSGEB, TÜBİTAK

Katılımcılar arasında Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Bilişim Vadisi Genel Müdürü Erkam Tüzgen, OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, THY Genel Müdür Yardımcısı Turhan Özen, davetliler ve ödül alan firmaların temsilcileri katıldı.

Sürdürülebilirlik için Sürekli Gelişim

İdealkoç Kurumsal Danışmanlık Hizmetleri olarak 10 yılı aşkın süredir TAYSAD işbirliği ile Türkiye sanayisinin dönüşümüne katkılarını sürdüren Ömer Faruk Tezcan toplantıdaki yerini aldı. Yalın Üretim yöntemlerini firmalara ihtiyaçları çerçevesinde uygulamalı olarak aktaran ve bunu kültürel gelişim olarak gören Sayın Tezcan,  imalat sanayindeki israfları görmeyi öğrenmenin bu kültürel yolculuğun ilk adımı olarak belirtmektedir.

Türkiye de Yeşil Sanayi Dönüşümünü gerçekleştirmek adına önemli bir adımın atıldığı bu günde İsraf ve Kayıp Analizi konusu tüm gerçekliğiyle önemini bir kez daha hatırlatmış bulunmaktadır.  Bu proje ile birlikte Yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının artırılması ve sanayide temiz, güvenilir enerji dönüşümüne ilişkin faaliyetlerde enerjinin güvenli ve sürdürülebilir olması önceliklendirilmektedir.

Proje Kapsamında Neler Var?

KOSGEB tarafından imalatçı KOBİ’lerin;

  • Ülkemizin yenilenebilir enerji potansiyelinin değerlendirilmesi,
  • Çevre dostu teknolojilerin kullanılmasına yönelik farkındalıklarının artırılması,
  • Enerji maliyetlerinin azaltılmasına yönelik kapasitelerinin geliştirilmesi,
  • Çevresel sürdürülebilirlik, rekabetçilik, yatırım olanakları, dijitalleşme ve kaynak tedarikinde güvence amacı ile çevresel duyarlılığa ve kaynakların daha verimli tüketilmesine yönelik kapasitelerinin geliştirilmesi

amaçlanmaktadır.

Yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının artırılması ve sanayide temiz, güvenilir enerji dönüşümüne ilişkin faaliyetlerde enerjinin güvenli ve sürdürülebilir olması önceliklendirilecektir. Üretimde enerji ve su tüketiminin azaltılması, atıklarının yönetilebilir olması, makine modernizasyonu ve ürün yaşam döngüsü yönetimi ise temiz ve döngüsel ekonomi kavramları çerçevesinde önceliklendirilecektir.

Proje dokümanları ve detaylar için KOSGEB ve TÜBİTAK sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Bu içeriği beğendiniz mi?
Türkiye Yeşil Sanayi Projesi: Sanayinin Verimliliği ve Sürdürülebilirliği için Bilişim Vadisinde Toplanıldı

Yorum Yap

Görüşme Başlat
Merhaba 👋
Nasıl yardımcı olabiliriz?
Share via
Copy link
Powered by Social Snap