Değer Zinciri Yönetimi (Network Orchestration)
Konu tamamıyla stratejik nitelikte olup, kapasiteyi daha karlı amaçlar doğrultusunda kullanmalı ve bazı unsurları gerekirse daha “pahalıya” dışarıdan satın alabilmeliyiz. Ana faaliyet alanına odaklanmaktansa dikkatine birçok detaya dağıtan kurumlar fırsatları kaçırmakla kalmayıp olası krizlere karşın risklerini arttırmaktadırlar.
Çalışmanın başarılı olması için değer zincirinin aşağı ve yukarı akışı boyunca doğru işbirliklerine ihtiyacı vardır. Tüm süreçleri kendi bünyesinde yapmaya alışkın firmalar bu tarz çalışmada ilk başta zorlanabilirler. Kültürel farklıklar hayal kırıklıklarına sebep olabilir. Değer zincirinde rekabetçiliği sekteye uğratabilir.
Tedarikçi firma seçme ve değerlendirme süreci teknik açıdan başka diğer yönlerde ve sağlıklı olarak yapılmalıdır. İş mükemmelliği yalnızca kendi kurumunuzda değil değer zincirinin tamamında sağlanmalıdır.
Yönetim yetkinliği, fiyatlandırma sürecinin etkinliği, ÜRGE ve üretim süreçlerinin birbirleri ile entegrasyonu, değer zinciri yönetimi (network orchestration) ve gelişimi çalışmalarınızda katkıda bulunabiliriz. Temin süresinin kısaltılması, lojistik maliyetinin azaltılması, gereksiz stokların azaltılması, tedarikçi ve servis sağlayıcı ile eşgüdüm (ortak platform) ve firmanın ana iş sürecinde gelişmeler sağlayabiliriz.