Bağlantılara atla
SMED Eğitimi Tamamlandı

SMED Eğitimi Tamamlandı

SMED (Single Minute Exchange of Dies) Online Eğitimi

Model Değişimi, bir önceki modelde/tipte üretilen son üründen sonra yeni model ve tipteki ilk doğru ürünü üretmek için gerekli olan makine/ekipman değişimi, ayarlama ve devreye alma sürecidir. 10 dakikadan daha kısa sürede model değişimine SMED denir. Toyota pres hattındaki çalışmalarında SMED adını kullanmış olup ‘Üretimde Devrim: SMED Sistemi’ kitabı ile tüm SMED dünyaya tanıtılmaya başlamıştır.

SMED günümüz dünyasında lot büyüklüklerini en verimli ve kapasite kaybı yaşamadan küçültmenin en önemli yolu olmaya devam etmektedir. Lot miktarlarının azaltılmasıyla, toplam akış zamanı da azalır. Dolayısıyla SMED, para döngüsünü hızlandırmanın yani karlılığı arttırmanın yolunu açar.

18 Mart tarihli SMED Online Eğitimi TAYSAD iş birliği ile gerçekleşmiştir. 10.00 – 16.00 tarihleri arasında verilen ‘Hızlı Model Değişimi Online Eğitimi’ farklı yan sanayilerden gelen katılımcılar ile tamamlandı. Eğitmen ve danışmanlarımızdan Melike Kartal tarafından verilen kapsamlı eğitimde SMED teknikleri ve işletmelerde nasıl başarıyla uygulamaya alınacağı anlatıldı. SMED çalışması yapmaya devam eden ve bu eğitimle çalışmalarına başlayacak olan firmalarımıza teşekkür eder; başarılar dileriz.

Bu içeriği beğendiniz mi?
SMED Eğitimi Tamamlandı

Yorum Yap

Share via
Copy link
Powered by Social Snap