Bağlantılara atla
Asakai ile Gelişime Devam

Asakai ile Gelişime Devam

Mobilya Sektöründe Asakai

İdealkoç olarak farklı sektörlerden farklı firmalara eğitim ve danışmanlık vermeye devam ediyor; ‘Yalın Dönüşüm’ yolculuğunda birlikte ilerliyoruz.  Ömer Faruk Tezcan liderliğinde olmak üzere eğitmen ve danışmanlarımız Melike Kartal, Ece Usluel, Sebile Büyüktuncel, Gökhan Kuzu ile beraber mobilya sektöründeki firmamızla bu yolculuğu sürdürüyoruz. Ekip çalışması içinde Asakai toplantıları ile daha yalın ve daha verimli çalışmalar yapıyoruz.

Otomotiv Sektöründe Asakai

Mobilya sektöründe olduğu gibi otomotiv sektöründe de değer üreten ve Bursa’da faaliyet gösteren yan sanayi firmamız ile Yalın Dönüşüm yolculuğumuz devam ediyor.Ömer Faruk Tezcan önderliğinde Yalın Dönüşümü başlattığımız bu dinamik ekiple güne her zamanki gibi Asakai toplantımız ile başladık.

Asakai Faaliyetleri

Japon Toyota kültüründen gelen Asakai’de ana amaç işin yapılması için gerekli çalışan, makine ve malzeme ihtiyacının kontrol edilmesi ve eksiklerin giderilmesidir. Bu bağlamda firmadaki bölüm temsilcileri sahada ve genellikle ayakta olmak üzere her sabah 15-20 dakikalık toplantılar gerçekleştirdiler. Bölüm temsilcileri üretim sahasında (Gemba) günlük kalite, üretim, sevkiyat, bakım gibi konuları görüştüler. Hem bir önceki gün için hem de ilgili güne yönelik olarak tek bir hedefe odaklanarak değerlendirme yaptılar.

Asakai ile günlük işlerini aksatmadan hızlı kararlar alarak verimliliğin artması sağladılar. Faaliyetlerini yürütüp takip ettikleri PDCA panosuna her gün en az 2-3 konu yazarak göstergelerle hem başarılarını ölçtüler hem de sürekli gelişim yolunda ilerlemeye başladılar. İdealkoç olarak firmalarımızla birlikte yürüttüğümüz ‘Yalın Dönüşüm Yolculuğu’nda sürekli gelişime devam…

Bu içeriği beğendiniz mi?
Asakai ile Gelişime Devam

Yorum Yap

Görüşme Başlat
Merhaba 👋
Nasıl yardımcı olabiliriz?
Share via
Copy link
Powered by Social Snap