Bağlantılara atla
5S Eğitimi Tamamlandı

5S Eğitimi Tamamlandı

5S – İş Yeri Düzenleme Sistematiği Eğitimi 

Eğitimlerde altını çizdiğimiz gibi, 5S firma için en iyi reklamdır. Toplam kalite ortamı oluşturmanın ve görsel bir fabrika olmanın 5 adımdır. Gerek özel, gerekse iş hayatımızda başarıya, mutluluğa giden yoldur. Çalışanlar ile birlikte yapılan 5S çalışmalarında; çalışanların sorumluluk bilinci gelişir, özgüveni artar, çalışanın rolleri belirlenir, varlığını hissettirir, çalışanların motivasyonu artar. Çalışma ortamında gerçekleştirilen 5S çalışmaları ile; verimlilik artar, kalite iyileşir,  iş güvenliği artar ve iş kazaları azalır, işyeri kontrolü kolaylaşır, israf ve kayıplar azalır, alan kazancı sağlanır, arızalar azalır, makine, ekipman, malzeme ve stokların yerleşim konumları kontrol altına alınır, daha temiz, düzenli ve güvenli bir iş ortamı ile çalışanların motivasyonu artar.

5S çalışması hem çok kolay hem de çok zordur. Örnek vermek gerekirse; bir takım yer çizgilerinin çizilmesi ya da yalnızca vardiya sonu temizlikleri 5S olarak tanımladığımızda doğru 5S çalışmalarının yapılması zorlaşmaya başlar. Ancak 5S adımlarını ve adımlarda yapılması gereken aksiyonları doğru öğrenerek adım adım işe başladığımızda aslında hiç zor olmadığını görebiliyoruz. Böylece doğru gerçekleştirilen 5S adımları ile çalışanlara ve şirketlere faydasını görmeye başlayabiliriz.

7 Ekim tarihinde TAYSAD iş birliği ile gerçekleştirilen ‘5S Eğitimi’ne kayıt olan katılımcılar 5S’in kendi firmaları için ne kadar faydalı olabileceğinin farkına vardılar. 5S adımlarının kuralları, çalışma alanında adım adım işin nasıl yapılacağı ve tüm şirket çapında nasıl planlanacağı anlatıldığı eğitimi tamamlayan tüm katılımcılara, eğitmenimiz Melike Kartal’a ve TAYSAD’a teşekkür ediyoruz.

5S Eğitimi İçerik Bilgileri

  • 5S nedir, Amacı ve Hedefleri
  • 5S adımları; Ayıkla, Düzenle, Temizle, Standartlaştır, Geliştir
  • 5S Örnekleri
  • Proje Uygulama adımları; 5S Havuzu, Proje Planı, Yapılacak İş Listesi, Kontrol Talimatı
  • Uygulama
Bu içeriği beğendiniz mi?
5S Eğitimi Tamamlandı

Yorum Yap

Share via
Copy link
Powered by Social Snap